petak, 29. studenoga 2013.

Nesina tort

Pitate se zašto Nesina?
Odgovor je vrlo jednostavan ...zato što je u njoj nes instant kave i cappuccina od vanilije...
spajanjem te dvije riječi a da budu naravno lake za izgovorit nastalo je ime za ovu fantastičnu tortu... Nesina :)




Na ovu tortu sam zaista posebno ponosna jer je okus zaista veličanstven...
Često ovo govorim ali zaista ovo mi je najbolji recept koji sam izmislila do sada :)

ovdje je ohlađena i čeka ukrašavanje :)


aha.. ne bi bilo loše da napišem recept :)

Tijesto:
3 jaja
10 žlica šećera
15 žlica brašna
1,5 dl ulja
1,5 dl mlijeka
1 žlica cappucina od vanilije

Sve sastojke sjedinite u mikseru i ispecite tri biskvita (dakle ovu smjesu tri puta uljevate u kalup obložen masnim papirom). U pečnici na 180 °C svakom je potrebno manje od 10 minuta jer su tanki pa stoga pripazite. Kada iz izvadite iz pečnice,dno kalupa stavite na biskvit i lagano pritisnite da se izravna (naravno ukoliko je potrebno).
Ostavite biskvite da se ohlade.

Preljev za biskvite:
1 dl mlijeka
2 žličice nes instant kave
2 žličice šećera
1 čepić ruma

U mlijeko stavite nes i šećer pa zakipite u mikovalnoj ili šparetu. Ohladite pa dodajte rum.

Krema 1:
0,6 l mlijeka
2 žličice instant kave
2 pudinga od vanilije
0,1 l mlijeka
4 žlice šećera
150 g maslaca
1 čepić ruma
1 želatina fix

Zakuhajte mlijeko u koje ste umiješali instant kavu i ukuhajte puding koji ste pomiješali sa  deci mlijeka i šećerom.
Ohladite tako da površinu pudinga prekrijete prozirnom folijom (to će spriječiti stvaranje korice)
Hladnu kremu izmiksajte (da ne bi bilo grudica možete prvo štapnim mikserom) dodajte maslac sobne temperature i još izmiksajte. Dodajte rum pa želatinu fiks i još malo miksajte. Ukoliko vam krema slučajno nije glatka, izgladite ju dodatno štapnim mikserom.

Krema 2
pola praška za bijeli parfe (90 g)
par kapi ekstrakta vanilije
0,3 l mlijeka

Izradite parfe od pola količine praška

Ukrašavanje
pola praška za bijeli parfe (90 g)
1 žlica capuccina od vanilije
0,3 l mlijeka

Dobro izmiksajte (tako da bude dovoljno čvrsto za ukrašavanje)


Izrada torte:

Preporučam kremu br.1 skuhati prije pečenja biskvita tako da se hladi, a kasnije ju doradite do kraja.
Nakon toga ispecite biskvite i ohlađene lagano ispikajte vilicom i premažite svakog pripremljenim preljevom (sve potrošite). Bitno je da biskvite ne skidate sa papira za pečenje prije slaganja torte.
najdeblji biskvit stavite na dno tacne za posluživanje, vratite obruč i iznutra stavite još papir za pečenje.
Stavite prvu kremu, sljedeći biskvit, kremu dva i zadnji biskvit. sada torti šutnite u frižider minimalno 2 sata kako bi se kreme stisle. 
Nakon toga skinite obruč i papir za pečenje, izradite preostali parfe sa capuccinom za ukrašavanje i ukrasite po želji...

Mislim da nikada prije nisam ovako detaljno opisala neki desert...
a to je zato što bih zaista bila sretna kada bi i ovog isprobali :)










Broj komentara: 10:

  1. Mene zanima presjek iznutra? Izgleda jakoo finaa i mmm :) <3

    OdgovoriIzbriši
  2. nažalost nemam sliku presjeka... ali šnite su zaista ispale predivne... kremice su se super stegle, smečkasti biskvit između... zbilja sam sama na sebe bila ponosna.... a drugi dan je bila još finija nego prvi...

    OdgovoriIzbriši
  3. Rekmek djelo! Super izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  4. Divna je tortica, šteta što nema fotke presjeka ali i ovako izgleda odlično.
    Kako si ove listiće za dekoraciju radila?

    OdgovoriIzbriši
  5. listiće sam radila tako da sam čokoladom premazivala pravo lišće i kada se stvrdnula čokolada samo sam odljepila prave slistiće i dobila ove čokoladne :) imam puno videa na jubitubiju pa sam se odlučila probat :)

    OdgovoriIzbriši
  6. i zaboravih priupitati koliko je promjera obruča/kalupa za tortu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ova je iz onog klasičnom od 26 cm :)

      Izbriši
    2. super, hvala puno! :D isprobat ću ju za mamin ročkas ;)

      Izbriši
    3. Torta isprobana i samo mogu reći - savršena!! Nije ostao niti jedan komad! Hvala za recept :)

      Izbriši

Volim čitati sve vaše komentare i konstruktivne kritike... dajte si oduška :)