petak, 25. studenoga 2011.

Tutorial... slika od pastela

Kad sam već krenula s tutorialima... opet... evo još jedan
ovog puta...slikica sa pastelama na jedan drugačiji način

sve kaj vam treba su pastele (po mogućnosti ne ove koje sam ja kupila), fen, neka vrsta ljepila i podloga bilo drvo, slikarsko platno, šperploća ili nekaj tog tipa. 


Pastelice se zakelje na podlogu (u mom slučaju polica od starog ormara posprejana u zlatno). Ja sam ih sa pištoljem ali super je i ona obostrano ljepljiva traka ili neko tome slično ljepilo.


cijelu stvar potrebno je nagnut da pastelice mogu lijepo teći... meni je poslužila zdjela sa  bombonima.


I onda ajmo... fen i grij do besvijesti... ove koje su kupljene za cijelih 8 kuna u offertissimi su katastrofa...
trebala im je čitava vječnost dok nisu krenule...čak mi se i fen pregrijal pa nakratko krepal u tom cijelom procesu grijanja


Al trud se isplatio... bar ja tak mislim...još par mojih pastelastih radova možete pogledati TU


Broj komentara: 8:

 1. Meni je pun pogodak ta slika s pastelama! :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Super!!!!!
  Našla sam svoje pastele, ipak nisu još završile u smeću. Sad čekaju recikliranje, baš se veselim. Hvala ti na trudu :))

  OdgovoriIzbriši
 3. Auuu, baš su se lijepo razlile kad su napokon krenule... I super su se stopile neke od boja...
  Inače, za svaki fen (pogotovo stari kućni) je dobro da ima u sebi tvorničku "kočnicu" kad se "pregrije" tak da ne bi došlo do zapaljenja ili da stvarno ne rikne ;) On samo stane kad mu je too much i mora se ohladiti da nastavi...
  Strašno mi se sviđa kad su te slikice od pastela ukombinirane s nekim crtežom flomićem :)

  OdgovoriIzbriši
 4. ovo izgleda tako futuristički, jako mi se svidja :)vidjela sam i ostale radove pa mi samo nije jasno jel inače skineš te crne papiriće u koje su umotane pastele pa ih onda ljepiš i feniraš (jel tako mi izgleda na drugim slikama) ili ih ostavljaš? :)

  OdgovoriIzbriši
 5. za one prve dvije sam koristila ostatke pastelica koje su već bile odavno odmotane... a za ovu sam kupila novi paket... pa sam ih iskoristila umorane... i tak su neke žblj kvalitete pa se ne bi zaljepile da sam ih odmotane poklušavala zakeljit

  OdgovoriIzbriši
 6. jooj sad idem tražiti pastele po kući jer već vidim kako će se ta slika divno uklopiti u moj interijer :D samo mi još reci čime posprejaš ili premažeš podlogu, kojim bojama, sprejem (svidja mi se ona vrišteća narančasta s tvoje prve slike s pastelama)? marka bi dobro došla jer se ne razumijem baš u boje :) hvala :)

  OdgovoriIzbriši
 7. koristila sam najobičnije tempere za one prve dvije a za ovu tu zlatni sprej koji je mama klupila ako se ne varam u kauflandu... nije bitna marka... upotrijebiš sve kaj nađeš doma i nemreš fulat :)

  OdgovoriIzbriši

Volim čitati sve vaše komentare i konstruktivne kritike... dajte si oduška :)