četvrtak, 20. rujna 2012.

cupcakes od lješnjaka (ala Ferero)

Već sam navikla na to da se moji kolaći pojedu i prije nego se ohlade... ali kaj je ovo danas bilo... jezušek i marija... nestali su u roku keks...
mislim da ne treba nikaj onda puno više govorit...

cupcakesi su ispali odlični... 
receptić naravno možete naći na coolinarici... ali sam se odlučila da ću ih i tu objavljivat da se ljudi ne muče s klikanjem i prebacivanjem na coolinariku... naravno možete ako to više volite :)



  •    tijesto

  •  1 i polšalica brašna
  •  polašalice šećera
  •  3/4 šalicemlijeka
  •  1/4šalice ulja
  •  2jaja
  •  1prašak za pecivo
  •  1vanili šećer
  •  1žlica kakaa
  •  2naribane jabuke
  •  100 gtostoranih i krupno nasjeckanih lješnjaka
    • krema

    •  0,5 lmlijeka
    •  2pudinga od vanilije (može i od lješnjaka)
    •  4žlice šećera
    •  1žlicanutele ili lino lade (lješnjak krem namaz)
    •  100 gsitno mljevenih tostiranih lješnjaka
    •  1 paketićšlaga u prahu
    • ukras

    •  100 gčokolade
    •  200 gtostiranih lješnjaka nasjeckanij na veće komade
    1. Sve lješnjake stavite u pečnicu na 200 stupnjeva da se istostiraju nekih 10 minuta. probajte ih za svaki slučaj. kad im popuca kožica i postanu fini hrskavi tad su gotovi. da bi ih lakše ogulili stavite ih sve u krpu i rukama ih ''gnječite''. 


    2. skuhajte dva pudinga sa mlijekom i šećerom (postupak isti ko i kuhanje jednog pudinga).
      stavite hladiti i tokom hlađenja miješajte da se ne stvori korica.

    3. sve sastojke za tijesto stavite u zdjelu i izmiksajte. punite košarice za cupcakese. napunite samo 2/3. 
      pecite na 200°C desetak minuta. provjerite sa čačkalicom.od ove smijese ispadnu 24 cupcakesa.

    4. u puding umješajte mljevene lješnjake, neki lješnjak krem namaz i na kraju izrađeni šlag.

    5. pećene cupcakese izdubite u sredini (najlakše pomoću spravice za vađenje koštica jabuka).
      i pomožu šprice ih punite.
      ova kolićina kreme taman je dovoljna za napuniti sva 24 cupcakesa i još za svakoga ukrasiti na vrhu. 

    6. Na pari rastopite čokoladu, prelijte malo preko svakog cupcakesa i posipajte sa tostiranim i krupno rezanim lješnjacima.

      napomena. korištena je šalica od 2,5 dl




a ovo je presjek



i to je to... nadam se da će se neko odvažiti probat :)




2 komentara:

  1. mmmm... moram probati! posebno se zahvaljujem što ste stavili veličinu šalice koju ste koristili kao mjeru - to uvelike olakšava posao!

    OdgovoriIzbriši

Volim čitati sve vaše komentare i konstruktivne kritike... dajte si oduška :)