Već sam navikla na to da se moji kolaći pojedu i prije nego se ohlade... ali kaj je ovo danas bilo... jezušek i marija... nestali su u roku keks...
mislim da ne treba nikaj onda puno više govorit...
cupcakesi su ispali odlični...
receptić naravno možete naći na coolinarici... ali sam se odlučila da ću ih i tu objavljivat da se ljudi ne muče s klikanjem i prebacivanjem na coolinariku... naravno možete ako to više volite :)
tijesto
- 1 i polšalica brašna
- polašalice šećera
- 3/4 šalicemlijeka
- 1/4šalice ulja
- 2jaja
- 1prašak za pecivo
- 1vanili šećer
- 1žlica kakaa
- 2naribane jabuke
- 100 gtostoranih i krupno nasjeckanih lješnjaka
krema
- 0,5 lmlijeka
- 2pudinga od vanilije (može i od lješnjaka)
- 4žlice šećera
- 1žlicanutele ili lino lade (lješnjak krem namaz)
- 100 gsitno mljevenih tostiranih lješnjaka
- 1 paketićšlaga u prahu
ukras
- 100 gčokolade
- 200 gtostiranih lješnjaka nasjeckanij na veće komade
- Sve lješnjake stavite u pečnicu na 200 stupnjeva da se istostiraju nekih 10 minuta. probajte ih za svaki slučaj. kad im popuca kožica i postanu fini hrskavi tad su gotovi. da bi ih lakše ogulili stavite ih sve u krpu i rukama ih ''gnječite''.
- skuhajte dva pudinga sa mlijekom i šećerom (postupak isti ko i kuhanje jednog pudinga).stavite hladiti i tokom hlađenja miješajte da se ne stvori korica.
- sve sastojke za tijesto stavite u zdjelu i izmiksajte. punite košarice za cupcakese. napunite samo 2/3.pecite na 200°C desetak minuta. provjerite sa čačkalicom.od ove smijese ispadnu 24 cupcakesa.
- u puding umješajte mljevene lješnjake, neki lješnjak krem namaz i na kraju izrađeni šlag.
- pećene cupcakese izdubite u sredini (najlakše pomoću spravice za vađenje koštica jabuka).
i pomožu šprice ih punite.
ova kolićina kreme taman je dovoljna za napuniti sva 24 cupcakesa i još za svakoga ukrasiti na vrhu. - Na pari rastopite čokoladu, prelijte malo preko svakog cupcakesa i posipajte sa tostiranim i krupno rezanim lješnjacima.napomena. korištena je šalica od 2,5 dl
a ovo je presjek
i to je to... nadam se da će se neko odvažiti probat :)
zanimljivo i fino
OdgovoriIzbrišimmmm... moram probati! posebno se zahvaljujem što ste stavili veličinu šalice koju ste koristili kao mjeru - to uvelike olakšava posao!
OdgovoriIzbriši