Nešto idealno za čokoladoljupce i naravno žene u PMS-u :)
Recept:
biskvit (šalica od 2,5 dl)
- 1,5šalica brašna
- 1šalica šećera
- 1/2šalice mlijeka
- 1/2šalice ulja
- 1prašak za pecivo
- 1naribana jabuka
- 2žlice kakaa
- 2jaja
- dodatno mlijeko , čaj ili neki sirup za premazivanje pečenih biskvita
krema
- 2pudinga od ćokolade
- 1/2 lmlijeka
- 450 ml lslatkog vrhnja
- 1žlica kakaa
ukras
- ostaci šlaga od kreme
- 50 gčokolade po izboru
- 50 mlslatkog vrhnja za šlag
- 1Krema:
Napravite ju prvu. Dva pudinga skuhajte kao jedan sa pola litre mlijeka i ukoliko želite možete dodati šećera a ja sam i malo kakaa kako bi bila tamnija krema.Kuhan puding presipajte u zdjelu i svakih nekoliko minuta promješajte kako bi spriječili stvaranje korice. - 2Biskvit:Sve sastojke za biskvit stavite u zdjelu i izmiksajte.Preporučam korištenje nekog tamnog kakaa kako bi Vam tjesto ispalo tamnije.
Smjesu pecite na 3 puta. Ja sam pekla u kalupu od 17 cm ali ako nemate tak mali možete uzet veći. torta će vam tada ispast niža :)
Smjesu podijelite na tri djela i u tri navrata pecite biskvit. Peće se na 180 °C. život si olakšajte tako što ćete na dno staviti papir za pećenje.
Kada se biskvit ispeće nožem prožite uz rub i preokrenite na krpu naopako tj da vam je strana sa papirom za pećenje sada gore. sad izmite kalup u kojem se biskvit pekao stavite na biskvit i lagano pritisnite kako bi vam biskvit bio ravni. Ako želite neravnine možete i obrezati.
Pečene i lagano ohlađene biskvite lagano ispikajte vilicom a zatim pomoću žlice zalijte sa mlijekom ili nečim drugim za sočnost.
Napomena ja sam ih močila mlijekom dok su još bili na papiru za pečenje.njega uvijek skidam tek kada slažem tortu. - 3Dovršavanje kreme:Izradite šlag od 450 ml vrhnja.Izmiksajte puding pa u njega umiješate cca polovinu šlaga. Dodajte jednu po jednu žlicu šlaga i kada vidite da je krema dobre gustoće stanite. To su cca 3 velike žlice šlaga.
Ostatak šlaga upotrijebite kasnije za dekoriranje.Složite tortu na klasičan način tako da su 2 reda kreme. Stranice torte premažite šlagom. - 4Glazura od čokolade. Zagrijete 50 ml vrhnja u mikrovalnoj do vrenja (ili na šparetu) i prelijte preko čokolade. ostavite 5 minuta pa dobro promiješate. Ostavite još malo na sobnoj temperaturi da se stisne i zatim lagano pomoću žlice prelijte preko složene torte. Stavite u hladnjak da se stisne i dovršite ukrašavanje šlagom.
i to je to...
nadam se da Vam se dopada
nadam se da Vam se dopada
Pozdrav,
OdgovoriIzbrišiNedavno smo lansirali stranicu Svajela.hr, što je tražilica recepata sa blogova i stranica web s receptima. Primjetili smo da imate super recepte na Vašem blogu koje bih voljeli indexirati na našoj stranici. Ako želite saznati više o nama i kako se prijavit, molimo Vas da posjetite našu stranicu ovdje: http://www.svajela.hr/ ili da nam pošaljete email na info@svajela.hr.
S poštovanjem,
Senka