subota, 9. studenoga 2013.

Krpice sa zeljem

Da malo predahnemo od slatkog evo jednog jako finog jela naših baka :)

Krpice sa zeljem kod nas su na meniju barem jenom tjedno kao zasebno jelo ili kao prilog najčešće pohanom povrću ili mesu...





Pa evo kak ih ja radim...

Recept za 2 osobe:

Potrebne namirnice
cca 4 žlice ulje
2 žlice šećera
1 glavica luka
1 manja glavica zelja
vegeta, papar, crevena paprika
krpice ili neka druga tjestenine (dvije šake)

Prvo stavim kuhati vodu za tjestetninu (posoljenu). Ulje zagrijem i dodam šećer. Pustim da se šećer zazlati, maknem s vatre i dodam sjeckani luk. Vratim na vatru i dinstam par minuta dok luk ne pocakli i sav se obloži uljem i karameliziranim šećerom. U to dodam zelje koje obično sjeckam na kvadratiće veličine cca 1x1 cm...ili kak ispadnu :) Dinstam dok zelje ne omekša. Naravno istovremeno skuham tjestetniu i uvijek nekak ispadne da je tjestenina kuhana dok je zelje omekšalo. Tad samo dodam tjesteninu zelju (sa odprilike deci vode u kojoj se kuhala tjestenina) , promiješam, prodinstam još minutu dvije i pri tome provijerim ako ima dovoljno začina i to je to... fini ručak gotov za manje od pola sata :)

Radite li i vi krpice sa zeljem?



1 komentar:

  1. Da, obožavam ih, tak da su i kod mene često na meniju.

    OdgovoriIzbriši

Volim čitati sve vaše komentare i konstruktivne kritike... dajte si oduška :)