srijeda, 20. studenoga 2013.

Pastrva s limunom

Prije no što sam se udala jela sam zbilja malo ribe...
tak da nisam znala ni očistit ni filetirat a kamoli pripremit ribu...
i kaj onda napraviš...kaj i svi ... googlaš...
i tak sam ja googlala i nabasala na puno recepata..puno sam ih pogledala i iz svakog preuzela nešto...

i sad je ovo jedan od mnogih  načina na koji pripremam pastrve...




Recept:
Pastrvu očistite, lagano posolite, popaprite, povegetite i posipajte ružmarinom iznutra i izvana (ako imate svježeg stavite ga u nju).
Limun narežite na kolutiće, stavite par kolutića u pastrvu a ostatak poredajte na papir za pečenje. Na limun stavite pastrvu lagano ju prelijte sa malo maslinovog ulja i stavite peći na 200 °C sve dok ne vidite da je dobila hrskavu koricu.
Ovog puta sam uz pastrvu ispekla i krumpire... također začinjen solju, paprom, vegetom, i ružmarinom i sa malo ulja...
sve skupa peklo se kao što sam već rekla na masnom papiru tako da osim malo ulja kojim je začinjeno nema dodatnih masnoća...




i to je to... 

Na koji način vi pripremate pastrvu?




1 komentar:

  1. Niti na jedan, he he. Ja jedem samo lignje i to pržene na pariški. Riba sam se u mladosti najela preko glava, a vjerojatno sam imala i neko loše iskustvo, ne sjećam se više. Tako da niti jedem, a niti ne spremam.
    Ova tvoja izgleda "za prste polizati"

    OdgovoriIzbriši

Volim čitati sve vaše komentare i konstruktivne kritike... dajte si oduška :)