pa eto konačno je osvanuo i taj dan...
prefina prhka pita sa jagodama recept je sa stranice http://www.maminajela.com/
Za recept klik klik tu...link
a evo ga i tu:
Sastojci
prhko tijesto
300 gr. oštrog brašna
175 gr. maslaca
4 žlice šećera u prahu
2 žumanjka
2 žlice ledene vode
punjenje
600 gr. jagoda narezanih na veče komade
100 gr. šećera
1 žlica meda
50 gr. gustina ili pudinga od vanilije
(ja sam za prvi puta radila sa gustinom ali mislim da bi sa pudingom bilo još daleko ukusnije)
Maslac ili margarin naribati u brašno i pomiješati, dodat ostale sastojke i umijesiti tijesto. 1/3 ostaviti za rezati trakice a ostatak tijesta razvaljajte nekoliko sm večer od promjera kalupa. ja sam pekla u kalupu za torte od 26 cm pa sam tijesto razvukla na cca 30 cm. Da lakše preselite tijesto lagano ga pobrašnite, presavijet na pola i opet na pola i taj ''kornet'' lagano prebacite u kalup i ponovno rastvorite... Trik koji sam vidjela u Rudolphovoj pekarnici :)
Sve sastojke za punjenje izmiješate, stavite na tijesto, ukrasite trakicama i stavite peči na 180 °C.
Pecite oko pola sata... meni je 25 minuta bilo premalo. Najbolje je da pratite kada vam se tijesto zazlati tada je pita gotova :)
poslužite sa primjerice mrvom sladoleda i uživajte :)
Eto još jedan isprobani recept koji vam mogu preporučiti :)
Prelepe fotkice! Drago mi je da ti se recept svideo, hvala puno i veliki pozdrav. :)
OdgovoriIzbrišiSvidio mi se recept za prhku pitu sa jagodama.Ja u svom vrtu imam stablo višanja.Dali se može praviti ova pita sa višnjama umjesto jagodama?Hvala na odgovoru :)
OdgovoriIzbrišipretpostavljam da može.. ja sa višnjama obišno radim ovu:
Izbrišihttp://www.coolinarika.com/recept/874577/