Vračanje blogu i blogosferi ima svoju cijenu... moja je cca 5 kila više na gospođi vagi.. al dobro...
Riješilo se bude to valjda... nekak...
No da... seka mi je provela dobrih 5 mjeseci na moru i sad kad se vratila poželila je da ju dočeka čokoladnjača... a ko sam ja da joj ne ispunim tu skromnu želju...
Prvo sam zamijesila dizano tijesto...
Recept:
trenutno mi se ne da sve pretipkavat pa recept pogledajte na ovom linku:
Gornja slika je tijesto prije a ova ispod nakon što je odstajalo sat vremena
Tijesto sam radila duplo, tako da sam ga podjelila na četvrtine, dvije štruce napravila sam od čokolade, a dvije od maka...
Za recept od čokolade kliknite ovaj link:
a što se maka tiče to je svaki puta onak odokativno ali evo...
500 g maka
400 g šećera
malo kipućeg mlijeka
bjelanjci ostali od tijesta
mak i šećer potrebno je lagano pofurit pa umiješat bjelanjke i to je to... jedino treba pazit da se ne napravi prerijetko jer će vam bit problem zamotat...
no da
Smotala sam ih i stavila u kastrolu...
Prije pečenja premazala sam ih mješavinom jaja i mlijeka...
i onda na 180 °C cca 15 minuta dok ne porumeni, pa sam kolač pokrila folijom, smanjila temperaturu na 150 i pekla još cca 30 minuta.
Provjerila sam nožem ako je gotovo...
I ovak izgleda gotovo...
i ovo je makovnjača
a ovo čokoladnjača :)
i to je post o dizanim kolačima :)
čokoladnjaču još nisam probala, pošalji koji komad :)
OdgovoriIzbrišini ja nisam još čokoladnjaču jela, hvala puno na ovim receptićima, obožavam makovnjaču, baš fino izgledaju obadve :D
OdgovoriIzbrišibaš bi sad koji zalogaj.. lp
Uf!!! :D
OdgovoriIzbrišiJoj ovo nam je baka radila, sad si me vratila u djetinjstvo :).
OdgovoriIzbrišiprekrasno! i moja baka ih je često pravila, uglavnom od maka i oraha <3
OdgovoriIzbrišida se razumijemo ovo je dizano bezgluteinsko brasno?? unaprijed hvala na odgovoru
OdgovoriIzbrišiNe, radila sam sa običnim bijelim glatkim brašnom
Izbriši