Radila sam ga već nekoliko puta i to u izvedbi sa jagodama, trešnjama te sada u izvedbi sa grožđem..
Koristila sam razvaljano lisnato tijesto, izrezala ga na kvadrate, pekla ih tako da sam ih posložila na protvan i na njih stavila drugi protvan (to je spriječilo njihov prevelik rast).
Krema je od vanilije i jedna mi je od omiljenih...
za kremu potrebno je 0,4 l slatkog vrhnja, 1 dl mlijeka
1 puding vanilija
1 mahuna vanilije
2 žlice šećera
Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko i odlijte malu količinu koju izmučkate sa pudingom i šećerom. Ostatak pustite da zavri pa ukuhajte puding (klasičan način samo sa slatkim vrhnjem)
Ohladite. Meni je draži način da svako malo miješam nego kada se na površinu stavi celofan i ostavi da se ohladi.
Ohlađenu kremu potrebno je samo lagano promiksati, staviti u špricu i tada pomoću nje nanositi na lisnato.
Kremu sam stavila na svako lisnato tijesto, na jedno sam poslagala voće i onda poklopila sa drugim lisnatim bez voća... dekorira se po želji...
Meni je ovaj kolač odličaaaaaaa.... i brz i jednostavan a tako neopisivo dekorativan i ukusan...
evo i ranijih izvedbi...
meni omiljena sa jagodama...
i isto tako odlična sa trešnjama :)
eto tolko od mene... nadam se da ćete probati millefoglie i oduševiti se isto kao i ja :)
Jako lijepo izgleda.
OdgovoriIzbrišiOvo je zločesti post ;)) Vrlo...a nisam ni ručala još....
OdgovoriIzbriši