Neki dan ovu tjesteninu pojeli smo za ručak...
Za ovu tjesteninu potrebno vam je povrće i tjestenina, naravno.
Ja uvijek upotrijebim povrće koje imam u frižideru. U ovom slučaju to je bila mrkva,luk, celer, komorač, zelena, žuta i crvena paprika.
Stavite u lonac vodu i posolite te pustite da zakipi kako bi skuhali špagete. (Skuhajte ih al dente).
Za to vrijeme svo povrće osim crvene paprike prvo kratko popirjajte na malo ulja. Tek tolko da omekša. Lagano začinite vegetom. To povrće sada sipajte u tanjur i u istoj tavi na malo ulja popirjajte crvenu papriku. Kada omekša a ulje dobije lagano crvenkastu boju vratite ponovno povrće koje ste prethodno popirjali i sve promiješajte. Kada se skuha tjestenina i nju dodajte u povrće, obilno zalijte soja umakom i poslužite.
Ova tjestenina je odlična kada se posipa sa tostiranim mrvicama kruha ili nekim naribanim tvrdim sirom.
Nadam se da ćete probati ovu finu tjesteninu spremiti i sebi za ručak...
Podsjetnik...
Eee... i ja ti volin paštu na sve moguće načine....
OdgovoriIzbriši