Tijesto:
3 jaja
20 dag šećera
1 vanili šećer
50 dag brašna
1 prašak za pecivo
25 dag margarina (prethodno izraditi ili otopiti -može se zamijeniti sa šalicom ulja)
1 dl mlijeka
Jaja izmiksat, dodat šećer i vanili šećer i još miksat. Dodat izrađeni margarin, mlijeko i na kraju brašno s praškom za pecivo Peći 30 min na 170 °
Glazura:
5 dl mlijeka
150 g čokolade za kuhanje
3 žlice šećera
120 g margarina
+ cca 200 g kokosovog brašna
Otopit čokoladu, dodati mlijeko, šećer i margarin. Kuhati 3-4 minute. Ostaviti da se malo ohladi, nekoh 10 minuta pa umakati kockice biskvita i uvaljati u kokosovo brašno.
Eto meni su fantastični... volim ovu verziju glazure i više ih volim raditi sa maslacem ili margarinom nego uljem jer su tada malo tvrđi što je dobro s obzirom da ih se natopi glazurom...
Uf, obožavam.
OdgovoriIzbrišiObožavam ih! I kaj mi se sad desilo? Htjela sam usporediti tvoj recept sa svojim i ne mogu ga nigdje naći. Kao da je ispario. Sad ću lijepo ovaj tvoj pastati da imam dok moj ne "uskrsne".
OdgovoriIzbrišiHvala
Moji najdrazi kolaci! uz subarice naravno :D
OdgovoriIzbriši