Ričet je jedna od meni najfinijih klopica...a još je k tome i jedna od zdravijih... pa di ćeš bolje
Sigurna sam da ga svi radite na svakakve načine a ovaj je moj...
ovo je čak i mom mužu fino...(bar tak veli)
Recept (za 2 osobe):
1 šalica ričeta
2 kobasice
začini: vegeta, papar, crvena paprika
pola kocke za juhu
2 žlice ajvara
2 žlice paradajz sosa
Dakle ričet operem i stavim kuhati zajedno sam kobasicom narezanom na komadiće. Povegetim, popaprim i stavim crvene paprike. Ubacim i pola kocke za juhu.
Obično kuham manjem loncu mislim da ima cca 3 l, pa stavim ričet i napunim skoro do vrha. Kuham dok se voda ne reducira na skoro pola. Tad dodam paradajz i ajvar i to je to... Ne zgušnjavam sa ničim jer se kratkim stajanjem samo dovoljno zgusne...
Ja ovaj puta nisam imala ali obično ubacim i mrkvu narezanu na komadiće...
Volite i vi klopat ričet?
Baš po domači! Lijepo, ne daj da se izgubi tvoj način kuhanja.
OdgovoriIzbrišiUf, to nisam jela 100 let. Mislim da bu uskoro i na mom meniju. :D
OdgovoriIzbrišiOdlično izgleda, savršeno jelo za ovo vrijeme!
OdgovoriIzbriši