petak, 1. studenoga 2013.

Nekaj sa žlicom...Ričet

Ričet je jedna od meni najfinijih klopica...a još je k tome i jedna od zdravijih... pa di ćeš bolje


Sigurna sam da ga svi radite na svakakve načine a ovaj je moj...
ovo je čak i mom mužu fino...(bar tak veli)


Recept (za 2 osobe):
1 šalica ričeta 
2 kobasice
začini: vegeta, papar, crvena paprika
pola kocke za juhu
2 žlice ajvara
2 žlice paradajz sosa

Dakle ričet operem i stavim kuhati zajedno sam kobasicom narezanom na komadiće. Povegetim, popaprim i stavim crvene paprike. Ubacim i pola kocke za juhu. 
Obično kuham manjem loncu mislim da ima cca 3 l, pa stavim ričet i napunim skoro do vrha. Kuham dok se voda ne reducira na skoro pola. Tad dodam paradajz i ajvar i to je to... Ne zgušnjavam sa ničim jer se kratkim stajanjem samo dovoljno zgusne...

Ja ovaj puta nisam imala ali obično ubacim i mrkvu narezanu na komadiće...



Volite i vi klopat ričet?






3 komentara:

  1. Baš po domači! Lijepo, ne daj da se izgubi tvoj način kuhanja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Uf, to nisam jela 100 let. Mislim da bu uskoro i na mom meniju. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlično izgleda, savršeno jelo za ovo vrijeme!

    OdgovoriIzbriši

Volim čitati sve vaše komentare i konstruktivne kritike... dajte si oduška :)