subota, 1. veljače 2014.

Karamel krokant

Nisam sigurna da li je krokant pravilan naziv za ovo no nekak mi se taj naziv baš sviđa...tak da eto...karamel krokant ili ti ga honeycomb...





Vidjela sam ovaj video pa sam  odlučila isprobat:



uglavnom ja sam stavila:
1 šalicu šećera
1/4 šalice vode

to sam otapala na laganoj vatri dok nisam dobila lijepu zlatnu boju i dok se sav šećer nije otopio. Zatim sam unutra sipnula 1 žličicu sode bikarbone, promiješala i brzo istresla na masni papir za pečenje...

rezultat... nešto fantastično


Kad se ohladilo nožem sam lagano razrezala... dio sam upotrijebila kao ukras na cupcakesima, dio spremila pa u slučaju kada imam neopisivu želju za slatkim posegnem za ovom pjenastom karamelicom.

Ovakva karamela je fantastična i bez brige na ovoj si ne ćete polomiti zube :)

Nadam se da ćete probati...

inače super je i kada se otopi u kavici :) a fantastična ako toj kavici dodate i kap ruma :)

toplo preporučam da probate :)




4 komentara:

  1. odlično! probati ću napraviti. sve što u naslovu sadrži "karamel" meni je zakon

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo je odlično (iako se bojim ovo sama isprobavat, otopljen šećer i soda bikarbona i ja - strah me reakcije :)

    OdgovoriIzbriši

Volim čitati sve vaše komentare i konstruktivne kritike... dajte si oduška :)