Jednostavni, mekani, fini.... savršeni...
Recept:
1 kg glatkog brašna 3 suha kvasca (paketića)
2 žlice šećera
1 žlica soli
2,5 dl ulja
cca 0,7 dl mlijeka
za premaz:
ulje
2 jaja i 1 dl mlijeka
za posipavanje:
origano, kim, mak ili nešto drugo
Prvo omjesite tijesto i ostavite ga da se diže.
onda režite trakice i komade veličine šake.
Oblikujte kuglice, svaku razvaljajte na debljinu par milimetara i premažite uljem.
Pomoću noža za pizzu izrežite cca 12 komada iz svakog kruga. ako je veči krug od cca 2 cm tada i više.
ako želite možete ih puniti sa sirom, šunkom ili nečim drugim.
zarolajte slančeke
posložite ih u kastrolu, premažite sa mješavinom jaja i mlijeka i posipajte sa nečim tipa origana.
Pecite na 200 °C cca 10 minuta i uživajte
ja sam ih naprekla more za jednu udrugu
a nismo odoljeli i morali smo si hmočit terega u bučino ulje :)
Mi ih zovemo slanci i pune se obavezno sa slanim sirom. A ovaj tvoj recept obavezno moram isprobati. Ista količina brašna, mlijeka i skoro ulja ide u moje "poznate" klipiće, ali bez jaja. Koje naravno nikako ne uspijevam napraviti iste veličine. Moram pokušati po tvom receptu.
OdgovoriIzbrišiuh,ovaj...to jako slalsno izgleda!
OdgovoriIzbrišiuuuuuuuuuuuuuuuuu ja biiiiiiiiiiii!!!
OdgovoriIzbriši