petak, 28. rujna 2012.

Slanečki

Jednostavni, mekani, fini.... savršeni...

Recept:
1 kg glatkog brašna 3 suha kvasca (paketića)
2 žlice šećera
1 žlica soli
2,5 dl ulja
cca 0,7 dl mlijeka

za premaz: 
ulje
2 jaja i 1 dl mlijeka

za posipavanje:
origano, kim, mak ili nešto drugo

Prvo omjesite tijesto i ostavite ga da se diže.



onda režite trakice i komade veličine šake. 
Oblikujte kuglice, svaku razvaljajte na debljinu par milimetara i premažite uljem.
Pomoću noža za pizzu izrežite cca 12 komada iz svakog kruga. ako je veči krug od cca 2 cm tada i više.


ako želite možete ih puniti sa sirom, šunkom ili nečim drugim. 
zarolajte slančeke


posložite ih u kastrolu, premažite sa mješavinom jaja i mlijeka i posipajte sa nečim tipa origana.


Pecite na 200 °C cca 10 minuta i uživajte


ja sam ih naprekla more za jednu udrugu


a nismo odoljeli i morali smo si hmočit terega u bučino ulje :)




3 komentara:

  1. Mi ih zovemo slanci i pune se obavezno sa slanim sirom. A ovaj tvoj recept obavezno moram isprobati. Ista količina brašna, mlijeka i skoro ulja ide u moje "poznate" klipiće, ali bez jaja. Koje naravno nikako ne uspijevam napraviti iste veličine. Moram pokušati po tvom receptu.

    OdgovoriIzbriši
  2. uh,ovaj...to jako slalsno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  3. uuuuuuuuuuuuuuuuu ja biiiiiiiiiiii!!!

    OdgovoriIzbriši

Volim čitati sve vaše komentare i konstruktivne kritike... dajte si oduška :)