nedjelja, 27. listopada 2013.

Pijana purica

Nikad prije udaje nisam radila niti je itko doma radio umake od vrhnja za kuhanje... jednostavno stvar navike...
a onda sam ih sad otkrila i ne mogu ih se zasitit... naročito ne onog sa vinčekom i vrhnjem...mljaaaac

I tak sam imala pureća prsica koja sam spremila u tom finom umaku od vinčeka i vrhnja... 
A prilog hrskavi krumpirići s timijanom i svježa salata :)


Recept: (Za dvije osobe) 

 pureća prsta ( oko 300 g)
Začini: sol, vegeta, papar
1 češanj češnjaka
1 srednje veliki nasjeckani luk
cca 2 dl bijelog vina /ja sam koristila graševinu)

Pureća prsa narežite na manje komade (medaljone), lagano ih nasolite, popaprite i posipajte vegetom pa ostavite da se mariniraju cca 1 sat.
Na malo zagrijanog ulja popržite ih sa obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Izvadite ih van i u istu tavu stavite luk i češnjak da se lagano poprže. Kad se luk zacakli podlijte vinom. 
Nakon cca 2 minute kad alkohol malo ispari vratite pureće medaljone u vino i ostavite da se krčkaju na laganoj vatri cca 30 minuta . Po potrebi podlijte sa još vina ili vode. 
Kad se vino reduciralo i ostala je mala količina podlijte sa vrhnjem za kuhanje, začinite sa malo vegete i papra te pustite da prokuha i ukoliko vam je prerijetko da se malo zgusne.




Finu hrskavu zelenu salatu i malo paradajza začinila sam bučinim uljem, sokom limuna i soli... 
(na slici je još nezačinjena salatica)



I to je to... savršeno meka purica u umaku za prsteke polizat :)





1 komentar:

  1. Još jedan savršen recept u nizu! Volim ovakve krumpirići a još više salate. Ja skoro uz sve jedem salatu pa mi se drugi čude zbog toga.. hehe.. A što se tiče purice, prefino izgleda! I kod nas je navika da ne radimo umake s vrhnjem za kuhanjem ali me baš privlači da ih isprobam kad vidim ovako lijepi recept :)

    OdgovoriIzbriši

Volim čitati sve vaše komentare i konstruktivne kritike... dajte si oduška :)