nedjelja, 19. siječnja 2014.

ombre tortica od čokolade

I nakon ohoohoo vremena evo i novi post...
Danas sam napravila ovu tortu od sastojaka koje sam pronašla doma u frižideru ...
u principu nije mi bila bitna torta već sam htjela probati ruffle tehniku ukrašavanja jer imam u planu jednu torticu pa gledam jubitubi videiće i razne tutorijalčeke kak bi krajnji rezultat bio barem približan onome kaj sam si ja zamislila...
a za sad mi se čini da bude :)

no da pak trabunjam... evo moje tortice :)





evo i recepta:
jednostavnije ne može :)

biskvit:
3 jaja
10 žlica šećera
15 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1 dl ulja
2 dl mlijeka

sve skupa pomješat pa ispeć 4 kore za tortu.. moje su bile promjera cca 17 cm.
Ohlađene izravnajte ukoliko je potrebno i premažite sa nekim zaslađenim voćnim čajem kako bi bili sočnij.

krema:
0,5 l mlijeka
2 pudinga od čokolade
4 žlice šećera
malo ruma
100 g margarina ili maslaca

skuhajte puding tako da zakipite 0,4 l mlijeka a u ostatku izmješate prašak za puding i šećer.
Kuhajte cca 2 minute dok se ne zgusne. Prebacite u zdjelu i na kremu stavite prozirnu foliju kako se ne bi stvorila korica. pustite da se ohladi.
Izmiksajte margarin ili maslac sobne temperature pa u to dodajte ohlađenu kremu i ruma po želji /ja sam stavila 3 puna čepa :) i dobro izmiksajte. 

Složite tortu i ukrasite po želji...

meni je za ovu dekoraciju bilo potrebno 3 dl slatkog vrhnja za šlag od kojeg sam izradila šlagi i malo crvene gel boje.
Cijelu tortu premazala sam tankim slojem šlaga i zatim sam koristeći nastavak za izradu ruža izradila ove volančiće. Ovog puta ne ću stavljati video jer ih je na stotine na internetu pa ukoliko još niste vidjeli ovu tehniku googlajte ombre ruffle cake i izaberite neki video koji vam se sviđa :)

S obzirom da je skoro pa 100 posto tih videa iz amerike i svi koriste ili icing ili frosting ukoliko ste kao ja pa vam to nije fino, slobodno bez straha koristite šlag...
Ja sam se uvjerila da se od šlaga može napraviti skoro sve kaj se može i sa frostingom kojeg oni tolko dužu u nebesa :)





3 komentara:

  1. slažem se, i po meni je šlag odličan izbor!
    tortica - i-zvrs-na!

    OdgovoriIzbriši
  2. E baš ti hvala na ovom članku, odlično ti je ispala tortica. Nisam mislila da si ukrašavala sa slatkim vrhnjem. Pretpostavljam da si ga samo malo slabije izmiksala pa ti je zato tako sve lijepo ispalo? Ili ima neki drugi trik? Ovo mi je otkriće jer meni obično dekoracije sa slatkim vrhnjem ne ispadaju baš nešto lijepo, glatko i precizno, ne znam kako bi to objasnila. I koju si to boju koristila i gdje se može kupiti?

    slatkog vrhnja za šlag od kojeg sam izradila šlagi i malo crvene gel boje.
    Cijelu tortu premazala sam tankim slojem šlaga i zatim sam koristeći nastavak za izradu ruža

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek miksam slatko vrhnje na jednaku čvrstoću... prestanem čim postane dovoljno čvrsto da zadrži oblik se daljnjim miksanjem počne zgrušavati i postane pretvrdo za lijepo ukrašavanje. kaj se boja tiće njih umješavam ručno špatulom upravo zato da previše ne izmiksam. za ovu tortu sam koristila k plus vrhnje za šlag i jako sam zadovoljna sa njim. super je teksture i okusa...uopće nije masno ko što zna bit halta ili neko drugo.
      a kaj se boje tiće koristila sam americolor boju u gelu i potrebno je zbilja malo... al doslovno čačkalisom uzmem trunkicu i umiješam i zadovoljna sam rezultatom. još jedna prednost tih gel boja je ta da nemaju apsolutno nikakav okus. Istina nisu baš jeftine al zbilja traju i traju pa se isplati kupit...
      evo di sam ja kupila svoje (kupila sam crnu, plavu, žutu i crvenu pa si ostale koje trebam miksam sama:)
      http://www.dora-usluge.hr/oc/index.php?route=product/product&product_id=996

      Izbriši

Volim čitati sve vaše komentare i konstruktivne kritike... dajte si oduška :)